Четверг, 2024-05-16, 14:21 | RSS | Приветствую Вас Гость
Главная | Регистрация | Вход
Кошториси


Меню
Форма входа
Категории раздела
Новини [24]
Цікаві нововведення [3]
Економічний аналіз [4]
Обзор [1]
Статті [11]
Будівництво [5]
Поиск
Друзья сайта
  • Словарик для строителя
  • Цікаве
    Главы и затраты, включаемые в сводный сметный расчет
    Договорная цена
    Затраты на зимнее удорожание
    Затраты по Главе 8. Временные здания и сооружения
    Мебель из ротанга для дачи
    Сводный сметный расчет стоимости строительства
    Порядок составления объектных смет ОС
    Порядок учета стоимости оборудования в составе инвесторской документации
    Затраты по сборке и размещению немонтируемого оборудования, мебели и инвентаря
    Локальная смета на приобретение оборудования (типовая форма № 5)
    Статистика

    Поиск

     › 
     › 
     › 
    Депутати ухвалили кошторис Верховної Ради на 2010 рік, котрий ніхто не бачив


    Депутати ухвалили кошторис Верховної Ради на 2010 рік, котрий ніхто не бачив
    10:09
    Депутати ухвалили кошторис Верховної Ради на 2010 рік. За відповідне рішення проголосували 238 депутатів від коаліції. Однак перед голосуванням депутати не мали змоги ознайомитись з проектом. Вже після голосування на обурені репліки опозиції лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що регламентний комітет розглядав фінансовий документ, і "регламентний комітет погодився на цей кошторис", передає "Українська правда".

    Спікер парламенту Володимир Литвин в свою чергу заявив, що "це ті позиції, які визначені в державному бюджеті"

    Перед голосуванням депутат від БЮТ Олег Ляшко заявив, що йому відомо, що кошторис передбачає "кілька мільйонів гривень на вояжі" Литвина.

    "Навіщо вам стільки грошей, чому вам не літати в закордонні відрядження рейсовими літаками, чому вам не скоротити кількість машин охорони, які за вами їздять, чому не скоротити кількість охорони, яка вас охороняє за державний кошт, державну дачу?" - спитав Ляшко.

    У свою чергу Литвин заявив: "А, звинувачувати. Треба самому не їздити на "Майбаху", і сказати, за які кошти куплений цей "Майбах". Трохи пізніше Литвин зауважив, що "мав на увазі мера Києва Леоніда Черновецького, а не Ляшка".

    Пізніше Єфремов повідомив, що кошторис Верховної Ради України на 2010 рік, який був прийнятий сьогодні, становить 875 млн 637,7 тис грн. Він зазначив, що в 2010 році розмір кошторису парламенту зріс з урахуванням рівня інфляції в Україні.

    "Багато статей Верховної Ради фактично не фінансуються, і з деяких питань піде скорочення. І торік, і цього року бюджет відповідає тим потребам, які потрібні Верховній Раді", - сказав він.

    Депутат пояснив, що більша частина коштів парламенту йде на заробітну плату народним депутатам і утримання співробітників апарату, а також помічників депутатів.

    "Абсолютна більшість грошей спрямовується в цю сферу. Дуже складна проблема - фінансування утримання будівель, розрахунки за енергоносії. Я не кажу вже про технічне забезпечення працівників депутатського корпусу", - зазначив Єфремов.

    За його словами, зовсім невелика сума виділяється на відрядження і перельоти народних депутатів.

    "Якщо так, за великим рахунком, узяти, то за один місяць депутат може використати цю суму, і надалі фінансування буде дуже проблематичним у цьому напрямі", - підкреслив Єфремов.

    У той же час він зазначив, що в цілому з держбюджету на фінансування Верховної Ради виділено недостатньо коштів.

    "Але ми знаходимося всі в рівних умовах, якщо раніше збільшувалося фінансування дуже динамічно по Адміністрації президента і по Кабінету міністрів, то на цей раз це не простежується", - сказав Єфремов.

    Як повідомлялося, витрати на утримання владних інститутів в 2010 році практично повернулися на докризовий рівень. Якщо торішній бюджет президента, парламенту й уряду в сумі передбачав 1,8 млрд грн, то цього року сума зросла до 2,2 млрд грн. За всю історію України більше надавалося лише в 2008-му, коли органи влади сумарно отримали 2,5 млрд грн.

    У 2010 році на функціонування всієї президентської вертикалі держбюджетом передбачено 1,05 млрд грн проти 817 млн грн минулого року. Звільнення п'ятої частини співробітників канцелярії президента, а також скорочення зарплати глави держави мало позначилося на зменшенні витрат.

    У порівнянні з 2009-м цьогоріч зростуть витрати на забезпечення діяльності Верховної Ради (839, 4 млн грн проти 758,1 млн грн) і Кабінету міністрів (313,8 млн грн проти 281,1 млн грн) За словами заступника глави парламентського комітету з матеріально-технічного забезпечення діяльності Верховної Ради Сергія Саса, Кабмін не обговорював держбюджет і витрати на парламент з народними депутатами. Таким чином, депутатам доведеться затверджувати кошторис витрат Верховної Ради не до, а після ухвалення бюджету. Матеріл взятий з www.newsru.ua
    Просмотров: 1372 | | Теги: кошторис, витрати Рейтинг: 0.0/ 5 из 0 |
    © Pa4o's 2009-2024