Пятница, 2024-03-29, 15:08 | RSS | Приветствую Вас Гость
Главная | Регистрация | Вход
Кошториси


Меню
Форма входа
Категории раздела
Новини [24]
Цікаві нововведення [3]
Економічний аналіз [4]
Обзор [1]
Статті [11]
Будівництво [5]
Поиск
Друзья сайта
  • Словарик для строителя
  • Цікаве
    Главы и затраты, включаемые в сводный сметный расчет
    Договорная цена
    Затраты на зимнее удорожание
    Затраты по Главе 8. Временные здания и сооружения
    Мебель из ротанга для дачи
    Сводный сметный расчет стоимости строительства
    Порядок составления объектных смет ОС
    Порядок учета стоимости оборудования в составе инвесторской документации
    Затраты по сборке и размещению немонтируемого оборудования, мебели и инвентаря
    Локальная смета на приобретение оборудования (типовая форма № 5)
    Статистика

    Поиск

     › 
     › 
     › 
    Аналіз нових ДСТУ


    Аналіз нових ДСТУ
    15:55
    Згідно нового ДСТУ особливих змін нормативного характеру знайдено не було, тобто нових розцінок немає і зміни в старих теж не істотні.

    Перевидали тільки три збірки з нового будівництва - ЕН10, ЕН11, ЕН15 , в які включили збірки з ДСТУ ЕД10 , ЕД11 і ЕД15 (їх тепер не буде) і 15 ремонтних збірок.

    У деяких розцінках прибрали всередині построечний транспорт , натомість трохи додали чол/год. робітників.

    Окремий ДСТУ-Н Б Д.1.1-6 для розробки індивідуальних норм, форма для оформлення індивідуальної норми, яка розробляється на стадії інвесторської документації та затверджується в складі проектної документації для конкретного об'єкта.

    Переглянуті складові вартості обладнання, тепер окремо будуть вважатися транспорт і з/с витрати. Тара, упаковка і з/ч входитимуть у вартість устаткування. Форми вихідних документів практично не змінилися, за винятком ЛК - розбили графу "найменування робіт і витрат, од.об'єму" на дві графи і поміняли номери форм, а в ЗКР об'єднали будівельні та монтажні роботи. Ще з'явилася нові форми КБ3 і КБ2в для роботи з не резидентами .

    У самому ЗКР перелік глав також посутньо не змінився, хіба що 9 глава тепер називатиметься - кошти на інші роботи і витрати, а з 10 глави виокремили і додали в 12 главу авторський нагляд.

    Періодичної Договірної ціни тепер немає, залишилися тільки тверда та динамічна. Показники ОПР не змінювалися, методика розрахунку залишилася та ж, понижуючий коефіцієнт для способу будівництва госп. способом 0,6 теж залишили. Прибуток та адміністративні витрати (крім ремонту) тепер розраховуються по категорії складності об'єкта, чим більше категорія складності - тим більший прибуток.

    І найголовніше, перехідні об'єкти. З січня залишки потрібно буде перераховувати і якщо закриті акти і перелічені залишки не перевищують ліміту ЗКР, то швидше за все не потрібно заново проходити експертизу ЗКР.

    Трансфертний дохід

    Скачати нові ДСТУ, без реєстрації та реклами: ДСТУ Б Д.1.1-1:2013 Правила визначення вартості будівництва ДСТУ-Н Б Д.1.1-2:2013 Настанова щодо визначення прямих витрат у вартості будівництва ДСТУ-Н Б Д.1.1-3:2013 Визначення загальновиробничих і адміністративних витрат та прибутку ДСТУ-Н Б Д.1.1-4:2013 Визначення вартості експлуатації будівельних машин та механізмів ДСТУ-Н Б Д.1.1-5:2013 Визначення розміру коштів на титульні тимчасові будівлі та споруди і інщі витрати ДСТУ-Н Б Д.1.1-6:2013 Настанови щодо розроблення ресурсних елементних кошторисних норм ДСТУ Б Д.1.1-7:2013 Правила визначення вартості проектних робіт та експертизи проектів будівництва ДСТУ-Н Б Д.1.1-9:2013 Настанова щодо визначення вартості перевезення вантажів
    Категория: Новини | Просмотров: 5695 | | Теги: ДСТУ, лс, зміни, ЗКР Рейтинг: 0.0/ 5 из 0 |
    © Pa4o's 2009-2024