Пятница, 2024-04-19, 20:16 | RSS | Приветствую Вас Гость
Главная | Регистрация | Вход
Кошториси


Меню
Форма входа
Категории раздела
Новини [24]
Цікаві нововведення [3]
Економічний аналіз [4]
Обзор [1]
Статті [11]
Будівництво [5]
Поиск
Друзья сайта
  • Словарик для строителя
  • Цікаве
    Главы и затраты, включаемые в сводный сметный расчет
    Договорная цена
    Затраты на зимнее удорожание
    Затраты по Главе 8. Временные здания и сооружения
    Мебель из ротанга для дачи
    Сводный сметный расчет стоимости строительства
    Порядок составления объектных смет ОС
    Порядок учета стоимости оборудования в составе инвесторской документации
    Затраты по сборке и размещению немонтируемого оборудования, мебели и инвентаря
    Локальная смета на приобретение оборудования (типовая форма № 5)
    Статистика

    Поиск

     › 
     › 
     › 
    Аналіз платоспроможності підприємства


    Аналіз платоспроможності підприємства
    20:54
    Якщо після проведення Експрес-аналізу фінансового стану виникла необхідність виконати детальніший та грунтовніший економічний аналіз підприємства першим етапом йде аналіз фінансової стійкості, а вже згодом приступають до оцінки фінансового стану підприємства здійснюючи аналіз ліквідності балансу і платоспроможності.

    Потреба в аналізі ліквідності балансу виникає в умовах ринку з посиленням фінансових обмежень і необхідністю оцінки кредитоспроможності підприємства. Ліквідність балансу визначається як ступінь покриття зобов'язань підприємства його активами, термін перетворення яких у грошову форму відповідає терміну погашення зобов'язань. Аналіз ліквідності балансу полягає у порівнянні засобів з активу, згрупованих за ступенем їх ліквідності і розташованих у порядку зменшення ліквідності, із зобов'язаннями з пасиву, згрупованими за термінами їх погашення і розташованими в порядку зростання термінів.

    Враховують як загальновиробничі витрати так і вартість та ціну на будівельні матеріали, зкщо мова йде про підприємство будівельної галузі. Аналіз дозволить підприємству вірно скласти довгострокові перспективні плани. Вирішити як надалі проводити свою діяльність з будівничтва чи складання відповідного кошторису на ремонт квартир. Взагалі дозволить вірно оцінити якість виконання покладених задач та розподілу функцій управляння виробництвом.

    У залежності від ступеня ліквідності, тобто швидкості перетворення в кошти, активи підприємства поділяються на такі групи:
    - Найбільш ліквідні активи (А1) – суми за всіма статтями коштів, що можуть бути використані для виконання поточних розрахунків негайно. У цю групу включають також короткострокові фінансові вкладення (цінні папери).
    - Активи, що швидко реалізуються (А2) – активи, для перетворення яких у грошові кошти потрібний певний час. У цю групу можна включити дебіторську заборгованість (платежі по якій очікуються протягом 12 місяців після звітної дати), інші оборотні активи.
    - Активи, що повільно реалізуються (А3) – найменш ліквідні активи – це запаси, дебіторська заборгованість (платежі по якій очікуються більш ніж через 12 місяців після звітної дати), довгострокові фінансові інвестиції тощо.
    - Активи, що важко реалізуються (А4) – активи, що призначені для використання в господарській діяльності протягом відносно тривалого періоду часу. У цю групу можна включити статті 1 розділу активу балансу “Необоротні активи”, за винятком тих статей, що відносяться до попередньої групи.
    Категория: Економічний аналіз | Просмотров: 2533 | | Теги: ліквідність, аналіз, кошторис, Стан, ремонт Рейтинг: 0.0/ 5 из 0 |
    © Pa4o's 2009-2024