Среда, 2024-04-24, 10:26 | RSS | Приветствую Вас Гость
Главная | Регистрация | Вход
Кошториси


Меню
Форма входа
Категории раздела
Новини [24]
Цікаві нововведення [3]
Економічний аналіз [4]
Обзор [1]
Статті [11]
Будівництво [5]
Поиск
Друзья сайта
  • Словарик для строителя
  • Цікаве
    Главы и затраты, включаемые в сводный сметный расчет
    Договорная цена
    Затраты на зимнее удорожание
    Затраты по Главе 8. Временные здания и сооружения
    Мебель из ротанга для дачи
    Сводный сметный расчет стоимости строительства
    Порядок составления объектных смет ОС
    Порядок учета стоимости оборудования в составе инвесторской документации
    Затраты по сборке и размещению немонтируемого оборудования, мебели и инвентаря
    Локальная смета на приобретение оборудования (типовая форма № 5)
    Статистика

    Поиск

     › 
     › 
     › 
    Складання локального кошторису на загальнобудівельні роботи (за номерами одиничних розцінок)


    Складання локального кошторису на загальнобудівельні роботи (за номерами одиничних розцінок)
    19:03
    1.3.1 У даному розділі наведений приклад складання локального кошторису за номерами одиничних розцінок (вручну без АВК-3).

    Обсяги будівельно-монтажних робіт для розроблення локального кошторису задаються студентам за варіантами у вигляді вихідних даних (додаток А).

    Вихідні дані являють собою назви конструктивних елементів (робіт) і дроби. В чисельнику дробу вказаний номер розцінки (норми РЕКН). У знаменникові дробу наведено обсяг робіт у тих одиницях вимірювання, які передбачені нормою РЕКН (розцінкою). Наприклад, шифр 7-8-12 означає, що у локальному кошторисі слід обчислити вартість „Установлення колон на нижчестоящі колони в будівлі при найбільшій масі монтажних елементів, більшій за 8 т, маса колони до 2 т” – таку назву має ресурсна елементна кошторисна норма (розцінка) 7-8-12. Цифра 0,25 у знаменникові дробу означає, що варіантом передбачено змонтувати 25 шт. збірних конструкцій, тобто колон (одиниця вимірювання цієї розцінки – 100 шт.).

    Для деяких розцінок замість обсягу стоїть знак Х, наприклад 10-26-1. У цьому випадкові обсяг робіт визначається таким чином: у вихідних даних (табл.А.1) наведена кількість блоків та їх марка залежно від номера варіанта, а площа кожної марки блока наведена у збірнику кошторисних цін. Отже, обсяг робіт для використання розцінки 10-26-1 у передбачених цією нормою одиницях вимірювання (м2) установлюється множенням кількості блоків на площу одного блока. Такий розрахунок студент повинен виконувати самостійно.
    На основі таким чином визначеного обсягу робіт з установлення віконних блоків необхідно розрахувати далі обсяг робіт із їх пофарбування та скління, тому що у вихідних даних він також не вказаний. Площа фарбування віконних блоків визначиться шляхом перемноження загальної площі заповнення прорізів на перехідний коефіцієнт. Такі перехідні коефіцієнти та інші вказівки стосовно обчислення обсягів будівельно-монтажних робіт наведені у технічних частинах до кожного збірника РЕКН (додаток Б, табл.3). Площа скління приймається такою, як площа блока.

    Просмотров: 6139 | Рейтинг: 1.0/ 5 из 2 |
    © Pa4o's 2009-2024